ABOUT

Studio Cocon werd opgericht in oktober 2016 door Lilith Rouffa met als doel om yoga toegankelijk te maken voor iedereen. De locatie in de Kleine Beerstraat 53 in Antwerpen is open sinds 8 november 2018.

MISSIE & VISIE

Studio Cocon gelooft in de kracht van persoonlijke ontwikkeling via yogabeoefening in een inclusieve gemeenschap. We streven doelgericht naar het bevorderen van levenskwaliteit. Door het aanreiken van de yogaleer zetten we in op gezondheid en welzijn, zingeving, emancipatie, zelfbeschikkingsrecht, zelfbewustzijn, participatie en weerbaarheid. De voordelen van yoga zijn ongelimiteerd groot. Door een aanbod uit te bouwen dat toegankelijk is voor iedereen, en waar iedereen evenwaardig aan kan deelnemen, tracht Studio Cocon mens en maatschappij te versterken. Dankzij ervaring in de sociale en (ortho)pedagogische sector zorgen we voor een gedifferentieerd yoga-aanbod.

LILITH

Lilith °1988

200 uren Hatha Yoga Teacher Training (Arhanta, India)

300 uren Multistyle Teacher Training (Goa, India)

50 uren Yin Yoga Teacher Training (Arhanta, Nederland)

Master of Science in de Culturele Agogiek (VUB)

Bachelor of Science in de Pedagogische Wetenschappen (Ugent)

Met een diploma op zak begon Lilith haar carrière aanvankelijk in de sociale sector. Binnen de twee jaar werd duidelijk dat de puzzel niet klopte. De eerste verschijnselen van een burn-out drongen zich op. 

 

Onder de Marokkaanse zon met zicht op zee kwam yoga in 2013 op Lilith’s pad. Het werd haar passie, evenwicht, haar missie om yoga voor iedereen toegankelijk te maken. In januari 2016 behaalde ze haar 200 uren yoga teacher training in de Arhanta Yoga Ashram in Khajuraho, India. Een half jaar werd Studio Cocon opgericht en waren de eerste Cocon yogalessen een feit. Februari en maart 2020 trok Lilith wederom op missie naar India om traditionele kennis en inzichten op te zoeken. 300 uren multi style yoga teacher training brachten veel inspiratie en motivatie te weeg om aan de slag te gaan tijdens de groepslessen en in vaste reeksen. De getroffen maatregelen omwille van het Coronavirus dwingt Studio Cocon om op zoek te gaan naar alternatieve manieren en het over een virtuele boeg te gooien. Radio Cocon en Cinéma Cocon worden in het leven geroepen. 

 

Het leukste aan haar job? Intensief bezig zijn met yoga en het persoonlijk, voorlopig virtuele, contact met mensen. Ze luistert en speelt in op de noden en behoeftes. Lilith heeft een groot geloof in een inclusieve samenleving: daarom is het haar streefdoel om yoga voor iedereen toegankelijk te maken. Dat doet ze door een laagdrempelig en gedifferentieerd aanbod uit te bouwen met aandacht voor iedere deelnemer. Mensen helpen bij hun persoonlijke evolutie en zien hoe ze zowel dichter naar zichzelf als naar elkaar toe groeien, is wat Lilith iedere dag motiveert.

COCON & CO

Studio Cocon spreidt graag de vleugels. Een overzicht van Cocon & Co geeft weer met wie we op regelmatige basis samenwerken. We zijn steeds op zoek naar gelijkgestemden en mogelijke samenwerkingen. Wil jij je graag aansluiten bij Cocon & Co? Neem contact op, we horen je graag! 

 Keer terug naar essentie.

 LOCATIE STUDIO

KLEINE BEERSTRAAT 53
2018 ANTWERPEN
  

LOCATIE GROEPSLESSEN

LANGSTRAAT 102
2140 BORGERHOUT

MAATSCHAPPELIJKE ZETEL

TE BOELAERLEI 121 BUS 4
2140 BORGERHOUT
  • Facebook Studio Cocon
  • Instagram
  • Spotify Yogastudiococon
  • LinkedIn - Black Circle
  • Pinterest

REKENINGNUMMER

BE56 3631 7767 0088

CONTACTGEGEVENS

INFO@STUDIOCOCON.BE

ONDERNEMINGSNUMMER

BE0665895397

© STUDIO COCON 2016 - 2021 - ALL RIGHTS RESERVED