LOCATIE

KLEINE BEERSTRAAT 53
2018 ANTWERPEN

MAATSCHAPPELIJKE ZETEL

TE BOELAERLEI 121 BUS 4
2140 BORGERHOUT
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

INFO@STUDIOCOCON.BE

BE 0665.895.397

REKENINGNUMMER

BE56 3631 7767 0088

© Studio Cocon 2020 - all rights reserved.

               

COCON

STUDIO

ABOUT

Studio Cocon werd opgericht in oktober 2016 met als doel om yoga toegankelijk te maken voor iedereen. De locatie in de Kleine Beerstraat 53 in Antwerpen is open sinds 8 november 2018.

MISSIE & VISIE

Studio Cocon gelooft in de kracht van persoonlijke ontwikkeling via yogabeoefening in een inclusieve gemeenschap. We streven doelgericht naar het bevorderen van levenskwaliteit. Door het aanreiken van de yogaleer zetten we in op gezondheid en welzijn, zingeving, emancipatie, zelfbeschikkingsrecht, zelfbewustzijn, participatie en weerbaarheid. De voordelen van yoga zijn ongelimiteerd groot. Door een aanbod uit te bouwen dat toegankelijk is voor iedereen, en waar iedereen evenwaardig aan kan deelnemen, tracht Studio Cocon mens en maatschappij te versterken. Dankzij ervaring in de sociale en (ortho)pedagogische sector zorgen we voor een gedifferentieerd yoga-aanbod.

LILITH

Lilith °1988

200 uren Hatha Yoga Teacher Training (Arhanta, India)

300 uren Multistyle Teacher Training (Goa, India)

50 uren Yin Yoga Teacher Training (Arhanta, Nederland)

Master of Science in de Culturele Agogiek (VUB)

Bachelor of Science in de Pedagogische Wetenschappen (Ugent)

Met een diploma op zak begon Lilith haar carrière aanvankelijk in de sociale sector. Binnen de twee jaar werd duidelijk dat de puzzel niet klopte. De eerste verschijnselen van een burn-out drongen zich op. 

 

Onder de Marokkaanse zon met zicht op zee kwam yoga in 2013 op Lilith’s pad. Het werd haar passie, evenwicht, haar missie om yoga voor iedereen toegankelijk te maken. In januari 2016 behaalde ze haar 200 uren yoga teacher training in de Arhanta Yoga Ashram in Khajuraho, India. Een half jaar werd Studio Cocon opgericht en waren de eerste Cocon yogalessen een feit. Februari en maart 2020 trok Lilith wederom op missie naar India om traditionele kennis en inzichten op te zoeken. 300 uren multi style yoga teacher training brachten veel inspiratie en motivatie te weeg om aan de slag te gaan tijdens de groepslessen en in vaste reeksen. De getroffen maatregelen omwille van het Coronavirus dwingt Studio Cocon om op zoek te gaan naar alternatieve manieren en het over een virtuele boeg te gooien. Radio Cocon en Cinéma Cocon worden in het leven geroepen. 

 

Het leukste aan haar job? Intensief bezig zijn met yoga en het persoonlijk, voorlopig virtuele, contact met mensen. Ze luistert en speelt in op de noden en behoeftes. Lilith heeft een groot geloof in een inclusieve samenleving: daarom is het haar streefdoel om yoga voor iedereen toegankelijk te maken. Dat doet ze door een laagdrempelig en gedifferentieerd aanbod uit te bouwen met aandacht voor iedere deelnemer. Mensen helpen bij hun persoonlijke evolutie en zien hoe ze zowel dichter naar zichzelf als naar elkaar toe groeien, is wat Lilith iedere dag motiveert.

AN

In 2011 merkte An dat haar drukke job in combinatie met een avondopleiding en sociaal leven te veel werd. Ze sportte regelmatig maar was daarnaast nog op zoek naar meer ontspanning. Ze vond zoveel meer dan ontspanning: de mat was een plek waar ze alleen en bij zichzelf kon zijn. Ademhaling combineren met de flow van beweging, het deed wat met haar. Find comfort in the discomfort. Het werd een levensstijl. Yoga brengt An voornamelijk innerlijke rust, balans in energie, een gelukzalig gevoel en mentale klaarheid. Het gevoel van verbinding tussen lichaam en geest, vindt ze heerlijk.

An is er zelf getuige van hoe yoga je diep vanbinnen verandert als mens en van wat voor een enorme meerwaarde het vormt in je leven. Het is vanwege die grote passie en overtuiging, dat ze de yoga practice en -filosofie wil doorgeven. 

Je kan An haar stijl van lesgeven omschrijven als toegewijd, gepassioneerd en methodisch. Ze zorgt voor een logische lesopbouw met focus op een juiste alignment. Elke Vinyasales is een uitgebalanceerde combinatie van dynamische beweging, kracht, evenwicht, ademhaling, een korte meditatie en stretching. Have fun!

 

 


 

 

AN °1989

200 uren gecertificeerd

Stijlen: Vinyasa, Ashtanga & Yin

FLORE

Flore °1989

500 uren gecertificeerd 

 

Stijlen: Vinyasa, Yin, Hatha, en Zwangerschapsyoga

 

Osteopate MOst. D.O.

(specialisatie baby's, kinderen en zwangerschap)

In haar twintiger jaren, tijdens een lange wereldreis deed Flore een yoga retraite in Cambodja en werd daar verliefd op yoga. Een half jaar later startte ze met haar eerste yoga opleiding in Bali. In de jaren daarop volgden er nog bijkomende opleidingen in India en in Antwerpen.

 

Flore is osteopate en is gepassioneerd door het begeleiden van de groei van moeder en baby tijdens de zwangerschap. Ze specialiseerde zich dan ook in prenatale yoga. Yoga en osteopathie werken volgens overlappende principes en kunnen daarom complementair zijn. Flore werkt met patiënten met rugklachten en geeft hen dan ook graag een aanvullend yoga aanbod. Door patiënten aan te moedigen om aan yoga te doen motiveert ze hen zo ‘hun eigen osteopaat’ te worden. In haar lessen biedt ze balans tussen enerzijds uitdaging en anderzijds ruimte en tijd voor jezelf en je lichaam.

 

Je kan Flore haar stijl van lesgeven omschrijven als vinyasa flow, hatha, rustig, met aandacht voor houding en aanpassingen waar nodig. Onthaasten en verbinding maken met het lichaam staan centraal in haar lessen. Ze stimuleert de yogi om het comfort op te zoeken en ruimte in elke pose te vinden.

KAREN

Momenteel is Karen in zwangerschapsverlof. We wensen haar een mooie zwangerschap toe en kijken alvast uit naar de komst van het zusje van Manu. 

Karen Van Echelpoel is sinds haar jeugd bezig met uitdagende bewegingsvormen (klimmen, circus, capoeira en surfen). De relatie tussen inspanning en focus enerzijds en ontspanning en meditatie anderzijds inspireert haar. In Vinyasa yoga komen deze twee aspecten mooi samen. Karen is verder al ruim 10 jaar gepassioneerd door alles wat met zwangerschap en geboorte te

maken heeft. In de 7 jaar dat ze al als vroedvrouw werkt, deed ze ervaring op in het buitenland, in het ziekenhuis en als zelfstandige. Door positieve ervaring met zwangerschapsyoga tijdens haar eigen zwangerschap en bevalling maakt ook het geven van yoga-lessen nu deel uit van haar leven.

 

 


 

 

Karen °1989

200 uren Vinyasa Yoga Teacher Training (Ericeira)

Zelfstandige vroedvrouw

Stijlen: Vinyasa & zwangerschapsyoga 

WAT ANDEREN ZEGGEN OVER STUDIO COCON

Ben je tevreden? Heb je opmerkingen, ideeën of suggesties?

Laat het ons weten, we horen je graag.

COCON & CO

Studio Cocon spreidt graag de vleugels. Een overzicht van Cocon & Co geeft weer met wie we op regelmatige basis samenwerken. We zijn steeds op zoek naar gelijkgestemden en mogelijke samenwerkingen. Wil jij je graag aansluiten bij Cocon & Co? Neem contact op, we horen je graag! 

WIJ WERKEN SAMEN MET

  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle